השכרת דירה לזוג סטודנטים

שאלה:

שלום וברכה. יש לי דירה שאני משכיר אותה. בעוד פחות מחודשיים הדיירים שנמצאים בדירה יעזבו אותה ואני מחפש דיירים אחרים שיכנסו לדירה במקומם. שאלתי היא, האם במצב שיכול להיגרם לי הפסד כספי גדול (אני משלם משכנתא על הדירה) אני יכול להקל ולהשכיר את הדירה לזוג סטודנטים חילונים (בן ובת) כאשר ברור לי שהם עוברים על איסור יחוד ועשויים לעבור על איסורים חמורים בהרבה יותר. אני ממש לא מחפש להקל בעניין וכרגע אני מחפש דיירים דתיים או דיירים נשואים. אני מדבר רק על מצב שלא תהיה לי ברירה, שאם חלילה לא אמצא דיירים ואאלץ להפסיד כל חודש הרבה כסף – האם גם במצב כזה שייך להחמיר ולא להשכיר לדיירים מהסוג הנ"ל.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש להשכיר דירה ליהודי שומר מצוות, השומר על טהרה ושמירת השבת. בדיעבד אם קשה לך למצוא שוכר אחר, ויש כאן הפסד ממון מבואר בפוסקים שאפשר להקל, וכפי שהאריך בשו”ת ציץ אליעזר חלק י”ט סימן ל”ג, עי”ש שהביא כמה וכמה צדדים של היתר בדיני איסור לפני עוור ואיסור מסייע. ואפילו במקרים יותר חמורים מהשכרת דירה, ולמשל השכרת חנות ועוד דברים שיש בהם חילול שבת הרבה יותר ישיר ויותר וודאי ג”כ כתבו הפוסקים סברות שאפשר לסמוך עליהם להקל במקום הפסד. ועיין בשו”ת יביע אומר או”ח ח”ב סימן ט”ו. מש”כ בעניין השכרת חנות למחלל שבת, ועיין בשו”ת מחנה ישראל [גרוסמן] סימן נ’. וראה עוד כאן מדברי בעל האגרות משה בענין דומה. אבל כדאי להשתדל למצוא אנשים יראים ושלמים.

בהצלחה רבה ושפע רב.