לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גט לחומרא

שאלה:

האם כאשר זוג התגרש ואירי מספר חודשים חזר לחיות יחד עם כל המשתמע מכך ואף היה אמור להתחתן שוב אבל לא עשה התרת נדרים ואחרי כשנה וקצת נפרד שוב האם עליו לבצע גט לחומרא ומה קורה כאשר האישה מסרבת להשתתף בהליך
תודה

תשובה:

שלום רב,

נראה שכן. כלומר, קשה לקבוע הלכה פסוקה כאשר הפרטים הם דלים, אבל ניכר מהדברים שכנראה חייבים לעשות שוב גט מספק או לחומרא. כדאי לשכנע את האישה שזה לטובתה, משום שלבעל אין כל כך נפק"מ בגט כזה לחומרא מסיבות שונות, הנפק"מ העיקרית היא לאישה, וכדאי מאד לסיים את הפרידה הסופית הזו בגט כדין.