הובלות – ניכוי ממעשרות

שאלה:

יוסלה הסבל, מרוויח בקושי 3000 ש"ח בסוף החודש ממלאכת הסבלות, למרות הקושי הגדול הוא מחזיק במצוות מעשר בכל כוחו, דא עקא שיוסלה גילה שבדרך כלל בין השעות 2-4 כמעט ואין עבודה, אנשים לא אוהבים להתחיל להעמיס בשעות הללו, לכן יוסלה החליט להציע את שירותיו למעוטי יכולת שנאלצים לעבור מבית לבית,,, ובכך לקזז את חובת מעשרותיו בין השעות 2-4 האם יכול לנהוג כן?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שבלאו הכי הם היו נזקקים לשירותיו [או לשירותי מישהו אחר] ומשלמים, אלא שהוא בוחר את המעשרות לעשות בזמן שלא יפסיד לקוחות אחרים, זה בסדר ואפשר לנכות ממעשרות. אבל אם היו עושים בעצמם, נמצא שלא נתן להם כסף אלא טירחה, ומה בכך שבמקרה הוא עובד בזה… אא"כ יש סיכוי טוב שיפסיד בעקבות זה עבודה אחרת, כי הרי יש שנזקקים גם בצהריים לשירותיו פה ושם…