צדקה לפני התפילה / נטילת ידים לכהן על ידי ישראל

שאלה:

1. כתוב בשוע אוח סימן צב סעיף י שיש לתת צדקה לפני התפילה. באיזה שלב בדיוק הכוונה? ממש לפני תפילת העמידה? באשרי יושבי ביתך?
2. האם מותר לישראל שאינו בכור לטול לידיים לכהן לפני ברכת כהנים כאשר אין לוי או שעדיף שהכהן יטול לעצמו?
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

1. לפני התפילה, למעט בשחרית שנהגו לתת בויברך דוד במילים והעושר והכבוד מלפניך.

2. ישראל אינו נוטל, במקרה כזה עדיף שיתקדש על ידי עצמו שהוא מקודש מהישראל, ראה משנה ברורה סי' קכח ס"ק כב.

שבוע טוב.