סיום מסכת

שאלה:

שלום רב, בס״ד השבוע סיימתי מסכת עם משפט אחרון: ״הדרן עלך שלושה פרקים וסליקא לה מסכת תענית״ אבל בלי נוסח שלם של סיום… האם כדאי לי לעשות סעודת סיום מסכת עם נוסח שלם וקדיש ב״ה אם יהיה מניין שבוע הבא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

הנוסח אינו מעכב, ואם חגגת כבר את סיום המסכת אין סיבה לעשות זאת שוב, אבל אם רק סיימת בינך לבין עצמך ואתה רוצה לשמוח עם הידידים, זה אפשרי.

תזכה להמשיך ולעשות ללמוד ולהתקדם בהצלחה רבה!