לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מחבת חלבית שנגעה בכלי בשרי

שאלה:

שלום,

בטעות השתמשתי בכלי עץ בשרי במחבת חלבית.
כלי העץ היה נקי אך היו עליו כתמים שחורים מבישול מנגל בעבר, שאינם יורדים בשטיפה.

מה עלי לעשות עם המחבת ועם הכלי?

תודה רבה,
משה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכף אינה בת יומה והממשות עליה שרופה ואין בה ממש, המחשבת בסדר גמור, לגבי הכף, תלוי, אם המאכל היה פרווה [בצל במחבת שאינה בת יומה אינו פרווה!] ולא נעשה שם משהו חלבי ב24 שעות האחרונות הכף כשרה, אבל אם נעשה שם חלבי נראה שאין דרך להכישר כף כזו שמלאה בשאריות שרופות.

שבוע טוב.