התנהגות מכובדת ברחוב

שאלה:

שלום וברכה
יש לי חברה שלא ככ חשוב לה מה אומרים ואיך היא נראית וחלק ממה שזה מתבטא זה שהיא יכולה להסתובב לפעמים ברחוב בלי נעליים (לפעמים עם גרבים בלי נעליים )
רציתי לברר את הנושא הזה אם יש ענין ביהדות בנעילת נעליים מעצם צורת אדם או מכל סיבה אחרת ומה המקור לכך
תודה רבה!

תשובה:

יש ענין מאוד חשוב ביהדות להיות לבוש באופן נורמטיבי שיהיה מכובד בעיני הבריות. אין התייחסות מפורשת לנעליים, אלא התייחסות כללית ללבוש וצורת הנהגה. הרבה מאוד דוגמאות לכך הובאו ברמב"ם בהלכות דעות פרק ה. לגבי לבוש נקי מכובד צורת דיבור וכו'.

שבוע טוב.