האם אפשר לשנות נוסח של טקס חופה יהודי?

שאלה:

היי רציתי לדעת האם אפשר לוותר על "הרי את מקודשת" ו"אם אשכחך" בטקס החופה ולהחליפם במשהו אחר למשל שהרב ישאל: "האם אתה X מוכן לקחת את Y לאישה?" ואז אני אצטרך להגיד "כן" והרב ישאל גם אותה ובזה יסתיים העניין?

אני אשאיר בטקס את 7 הברכות הרגילות וכמובן שאני אמלא את הכתובה במלואה כדת וכדין.

אני רוצה רק לשנות טיפה את הטקס, האם זה בעייתי? בכל מקרה אני נותן לה טבעת אם היא אומרת "כן" לאחר שהרב ישאל אותה את השאלה.

אני יודע שבחו"ל המון משנים את הנוסח וזה עדיין נחשב לחתונה יהודית כשרה. כי יש את הכתובה ויש את 7 הברכות המסורתיות.

גם מחיפוש קצר בגוגל הבנתי שלא חייב להגיד את "אם אשכחך"…

תשובה:

אם אשכחך לא צריך לומר, אבל על נוסח הרי את מקודשת אין לוותר, אף שבאופן שיהיה ברור לגמרי שזה ניתן לצורך קדישוין זה גם יחול.

שבוע טוב.