נטע רבעי בפירות של גוי

שאלה:

שלום כבוד הרב, במחילה מכבודך על בורותי. ידוע שגם בפירות של גוי יש דין ערלה והפרי אסור אך מה לגבי נטע רבעי? האם אחרי 3 שנים מותר לאכול פרי של גוי?

תשובה:

באחרונים הסתפקו בדעת הרמב"ם מעשר שני פרק י הלכה י אם י דין רבעי בפירות גוי, ראה מנחת חינוך מצוה רמז אות יא, ישועות מלכו מעשר שני פרק ט, מעדני ארץ שביעית סי' י, חזון איש מעשרות סי' ז אות כו. לכן יש לנהוג מספק דין רבעי בפירות.

שבת שלום.