כלי זמר בבת מצווה שמתקיימת בשלושת השבועות

שאלה:

גיסי (הוא ספרדי) רוצה לקיים מסיבת בת מצווה לבת שלו בכו תמוז (זה לפני התאריך האמיתי אך בגלל מצב בריאותי קשה של הסבתא רוצים להקדים) האם מותר להשמיע שירים או להביא כלי זמר לשמחה שכזאת שאינה בזמנה? בברכה

תשובה:

שלום וברכה

שמחת בת מצוה גם כאשר היא נעשית בזמנה היא לא נחשבת סעודת מצוה, בשונה משחת בר מצוה לבנים, ובודאי אין להביא מוזיקה בשלושת השבועות.

מזל טוב ורוב נחת, ובריאות איתנה לסבתא!

מקורות:

שו”ת אגרות משה או”ח ח”א (סי’ ק”ד) ח”ב (סי’ צ”ז) וח”ד (סי’ ל”ו).