מזיגה למסובים לכוס אחרת קודם טעימת המקדש

שאלה:

שלום.
אנחנו עושים קידוש כל שישי ולפעמים מצטרף שכן או בן משפחה.. העיניין הוא שאני נגעלת לשתות מאותה הכוס שהם שותים את היין אז אני מעבירה לכוס אחר ואז שותה. האם זה בסדר?

תשובה:

בודאי שזה בסדר, והאמת כי אני נוהג בביתי תמיד גם כשאין אורחים, שלפני שאני שותה מכוס הקידוש, אני מוזג ממנה לכוס נקייה, ורק אז שותה מהגביע, ואחר כך מחלק למסובים רק מהכוס הנקייה שמזגתי לה בתחילה. כך נעים יותר לכולם. יש הידור לאשה וסימן ברכה לשתות מכוסו של הבעל, כמובא בשפתי חכמים בראשית יח ט, אבל לא שאר המסובים, והיא אינה צריכה לשתות מכוס ששתה ממנה איש אחר מלבד בעלה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1