תשלום לפי דולר, כשהערך השתנה

שאלה:

קנינו סחורה לפי דולר, ובפועל עד שהמוכר בא לקחת את כספו מן הסתם השתנה הערך, ושילמנו לו לפי הערך העכשוי.
מה היה צריך לעשות, ומה עלינו לעשות כעת.

תשובה:

שלום וברכה,

אם התחייבתם לשלם לפי דולר עליכם לשלם דולרים או ערך של דולרים ביום הפירעון. אין הבדל אם הדולר עלה או ירד משלמים מחיר של דולרים לפי אותו יום.

בהצלחה.

מקורות:

אם נוקטים שדולר הוא מטבע ודאי שאין בעיה. אם נוקטים שדולר זה פירות כיון שהתחייב לשלם פירות חייב לשלם פירות ולא משנה אם הערך עלה או ירד, ובמכירה שמשלם תמורה אין את האיסור של סאה בסאה וכמו שכתב בחחו"ד סימן קסב שבסאה בסאה דרך מקח אין את האיסור של סאה בסאה.