קריעת דפים מסידור בגניזה להשלמת סידור אחר

שאלה:

שלום וברכה לרבנים !
א. יש לי סידור שקניתי ולאחר זמן שמתי לב שחסרים בו דפים,
ומצאתי סידור דומה בגניזה, שכריכתו נתלשה (וכנראה בגלל זה הוא שם) ואני מניח שכבר לא יהיה בו שימוש עתידי אלא ילך לגניזה,
האם מותר לתלוש את הדפים החסרים בסידור שקניתי מהסידור שבגניזה בשביל להשלים את החסר בסידור שקניתי ?
(אני לא אקח את הסידור שבגניזה במקום הסידור שקניתיו, משום שאין לו כריכה ובשלי כבר יש, ועוד ששילמתי עליו)
ב. ובכלל סידור או כל ספר קודש אחר שכבר נמצא בגניזה האם מותר לתלוש ממנו דפים כי אני צרך רק את החלק הזה בסידור?

תשובה:

הואיל והסידור ההוא בלה ועומד לגניזה מותר, אבל אם הוא מיועד לשימוש אסור.

מקורות:

ראה שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' טו אות ד, וע"ע גנזי הקודש פרק ב סעי' לה.