מתי לעמוד

שאלה:

לא ברור לי עד עכשיו אם צריך לעמוד כאשר אומרים "מה נעשה" של אבינו מלכנו בנפילת אפים(לדוד אליך..), כי הרי יושבים שאומרים לדוד אליך.. אבל הבנתי מחלק מהאנשים שמגיעים ל-מה נעשה צריך לעמוד, אשמח לעזרה

תשובה:

אכן, כאשר מגיעים למילים מה נעשה – נעמדים.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אני באמת רואה את זה בקיצור שולחן ערוך סימן כב, השאלה למה אין התייחסות להלכה הזאת בכלל?גם בכל הסידורים שראיתי זה לא מצוין בכלל..

  2. משנה ברורה סימן קלא
    (ט) לומר ואנחנו לא נדע – לפי שהתפללנו בכל ענין שיוכל אדם להתפלל בישיבה ובעמידה ובנפילת אפים כמו שעשה משה רבינו ע"ה שנא' ואשב בהר וגו' ואנכי עמדתי בהר וגו' ואתנפל לפני ה' וגו' ומאחר שאין בנו כח להתפלל בע"א אנו אומרים ואנחנו לא נדע מה נעשה וכו' וראוי לומר ואנחנו לא נדע בישיבה מה נעשה בעמידה (של"ה ואחרונים):