ברכת ענט"י, באמצע פסוד"ז

שאלה:

יוצא לי להתחיל את התפילה, ואז לעשות הפסק ארוך שבמהלכו אני גם מטמא את ידי.
השאלה היא מתי לברך ענט"י, האם כשאני מתארגן לתחילת התפילה [ברכות וחלק מפסוד"ז], או רק כשאני מתארגן להמשך התפילה [בין הפרקים, או בין ישתבח לברכו].

תשובה:

שלום וברכה

באופן סטנדרטי זה לא אמור לקרות שכל רבע שעה הולכים לשירותים, לכן לא צריך לחשוש לכתחילה שמא זה יקרה, מתפללים כרגיל ואם קרה קרה…

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבקש אם אפשר להשיב לשאלה כפי שהיא.
    בהנחה והאדם יודע מראש שצריך לעשות הפסק באמצע התפילה [תהיה הסיבה אשר תהיה], היכן יברך ענט"י.

  2. יברך לפני התפילה, ויסמוך על כך שזה הועיל לאמירת הפסוקי דזמרה, בצירוף דעת המקובלים שבכל מקרה יש לסמוך לקימה גם אם יתפלל עוד זמן רב וילך לשירותים בינתים. ראה השיטות בס' פסקי תשובות סי' ד אות ב.