תפילין בי"ז בתמוז

שאלה:

שלום וברכה.
1. האם חסידים מניחים תפילין בתענית בבוקר ( כמו שעכשיו יז' בתמוז) רגיל כמו בכל יום, או שהם רק מניחים תפילין לקריאת שמע ומניחים ומתפללים איתם בתפילת מנחה כמו הספרדים?

תשובה:

אין הבדל בזה בין אשכנזים לספרדים, בשבעה עשר בתמוז כל היהודים מניחים תפילין בשחרית כמו בכל יום. נראה שאתה מחליף עם תשעה באב, שם אשכנזים מניחים רק במנחה והספרדים יש בזה אצלם מנהגים חלוקים, ורבים מניחים בשחרית כרגיל ואחרים רק במנחה.