רחיצת הפה בתענית

שאלה:

מי שמצטער מאוד האם יכול לשטוף את פיו ביום צום ותענית?
האם יש חילוק בין התעניות השונות (מסתבר שיום כיפור חמור מיז תמוז)?

תשובה:

אם מצטער מאוד מותר, רק חייב לפלוט היטב היטב מהפה, אבל כדאי לנסות להזהר מזה ובודאי בתשעה באב. ביום כיפור איסור גמור.

מקורות:

משנה ברורה סימן תקסז יא

במקום צער יש להתיר רחיצת פה במים בכל ת"צ רק שיזהר ביותר לכפוף ראשו ופיו למטה שלא יבא לגרונו ואפילו בט"ב יש להתיר כשהוא לו צער גדול וביוה"כ יש להחמיר גם בזה [ח"א וכ"כ בא"ר]: