פרגולה עם גג מתרומם לקומה מלמעלה

שאלה:

בנינו פרגולה עם גג מתרומם לצורך סוכות (כדי להרים את הגג ולהניח סכך כשר). הגג המתרומם נעשה מסנטף שקוף. כאשר הוא מתרומם ל-90 מעלות הוא נעמד מול חלון מטבח של השכן מלמעלה, במרחק חצי מטר או קצת יותר מהחלון שלו. השכן טוען שזה יפריע לו. טענתי היא שלאור ולנוף זה כמעט אינו מורגש (הסנטף שקוף מעביר אור קרוב ל100 אחוז), ואת האויר זה לא ממש חוסם כי יש מרחק חצי מטר, וכן שמדובר בשבוע אחד בלבד של סוכות. האם יש לחוש לטענת השכן ולא להשתמש בהרמת הגג לצורך סוכות, או שאין לו טענה ממשית למנוע מאיתנו לקיים מצוות סוכות במרפסת שלנו?

תשובה:

שלום וברכה,

השכן העליון לא יכול לעכב על שכן תחתון שבנה גג שמתרומם ומאפיל וחוסם אויר – אם השימוש שמרימים את הגג רק בחג הסוכות לצורך בניית סוכה. כיון שמדובר לימים מועטים לצורך בניית סוכה נחשב לשימוש הוגן ברכוש המשותף ולא ניתן לעכב על כך.

בהצלחה.