עד שראה מי אשם בתאונה/חובת תשלום כשהניזק מבוטח

שאלה:

חברי בכולל היה מעורב בתאונה שלדעתו היה אור ירוק ברמזור והנהג השני טען שגם לו היה אור ירוק לחברי יש סירטון שכנראה הוא אשם והוא שואל האם הוא מחוייב לתת את הסרטון למשטרה? האם הוא חייב לשלם בנזק שהרי חברת הביטוח משלמת לניזק

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שיש אדם שלישי שיש לו סרטון על הנעשה. במקרה שיש לו סרטון שניתן לחייב את הנהג האשם, יש מצוות השבת אבדה להוציא את הסרטון, אבל אין חובה להראות למשטרה הוא יכול להעביר את הסרטון לצדדים שייראו ויסתדרו לבד לגבי התשלום.

נחלקו הפוסקים אם הזיק רכב מבוטח והניזק מקבל תשלום מהביטוח האם חייב המזיק לשלם לניזק. כיום במציאות זה לא שייך כיון שהביטוח חוזר על הניזק וגובה ממנו את התשלום. והניזק חייב לדווח על הנזק, וגם המזיק חייב לשלם לביטוח על הנזק ששילמו עבורו.

וכן המזיק לא יכול להיפטר בטענה שהביטוח משלם לניזק, כיון שהמזיק חייב לשלם או לניזק או לחברת הביטוח שמשלמים עבורו.

מקורות:

אור שמח שכירות פ"ז. הרי בשמים מהדור"ת סימן רמה.