האם חודשיים של לימוד תורה יכולים לעזור לי בעבודת ה' ?

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א,
אני בעל תשובה שמתחזק לאט לאט בעבודת ה' וסוף סוף אני יוצא לחופש מהבית ספר החילוני שמקלקל אותי יום יום, והחופשה היא במשך חודשיים.
בחופשה הזאת אני רוצה לתכנן לי סדר לימוד תורה (שיכלול לימוד על פרשת השבוע, הלכה, מוסר, ושיעורי תורה) ותפילה מסודרת לפי שעות או לכל הפחות לפי בוקר, צהריים וערב.
אז רציתי לשאול את כבוד הרב האם חודשיים של קביעות בלימוד התורה יכולים לעזור ולתרום לי בעבודת ה' ? אני פשוט מנסה להתחזק בעבודת ה' כבר כמה חודשים אבל הבית ספר החילוני מקלקל אותי כל פעם מחדש, ועכשיו כשיש לי חופשה מהבית ספר הזה רציתי לדעת האם שווה להקדיש את כל החופש לעבודת ה' או שגם אם אשקיע בעבודת ה' במשך חודשיים – עדיין כשאחזור לבית ספר החילוני אני אתקלקל בחזרה..
תודה רבה מראש על העזרה.

תשובה:

שלום ידידי היקר, איזו שאלה היא?! הרי כל מעשה קטן של יהודי זה נצח! מלבד מה שזה בודאי יחזק אותך מאוד, הרי כל רגע של לימוד, כל תפילה, כל אמן יהא שמיה רבה וכו', כל דבר כזה הוא ערך שלא יסולא בפז! אלא שמאוד חשוב להתייעץ עם רב שמכיר אותך כיצד בדיוק לסדר את היום, מה ללמוד ומתי ובאיזו צורה, שהכל יתאים ליכולות שלך ויבנה אותך ויחזק אותך.

אשריך אשריך, ירבו כמותך בישראל!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אוהוהו.

    אשרי הדור שזכב לכאלו אנשים יקרים שרוצים כל כך בקרבת הבורא יתברך ובאהבתו,

    אם מותר לשאול לבעם התשובה הצדיק,
    למה שלא תרצו ללכת על כיוון בית ספר דתי ששם תוכל השנה להיות קרוב הרבה יותר לבורא יתברך שמו כל הזמן?

    בטוחני שאם תראו נכונות בדבר לעבור לבית ספר דתי, אזי רבני האתר ידריכו ויכוונו אותך איך לעשות זאת או יכוונו אותך לארגון שתעזור לך בכל התהליך של התקרבות למלך העולמים.

    ידידי!
    כדאי ושווה לך ללכת על זה !

    תנסה..

    טעמו וראו כי טוב!