לימודים אקמאיים בחו"ל

שאלה:

האם מותר ללמוד תואר אקדמי מלא בחו"ל ? אם כן באיזה מקרים מותר?
אני מתכוון בשאלתי בעיקר מבחינת השהיה הממושכת בחו"ל, אם זה קשור במישרין, כתנאי, לשמירה על אורך חיים דתי אשמח להתייחסות לכך.
האם מותר ללמוד "רק" כמה קורסים בודדים בשביל החוויה? (בתוכנית חלופת סטודנטים ) בד"כ לאורך סמסטר שזה 3-4 חודשים?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע ללימודים בחו"ל יש כמה בעיות. יש את הנושא של יציאה מהארץ לחו"ל, שזה הותר לצורך פרנסה, ולימודים קצובים בזמן יהיו נכללים בזה מן הסתם. יש בעיה של שמירת שבת, הלימודים שם אינם מותאמים לשומרי מצוות, ותמיד תהיה בהעיה של הפסד שיעורים מבחנים המתקיימים בשבת. יש את נושא הכשרות הצניעות וכו', בארץ הכל יותר קל ומותאם מחמת הביקוש, ושם חיים ממש בתוך זוהמת הגויים בכל מקרה ובכל מצב. ובכלל, ריחוק מארץ הקודש בהכרח משפיע על הרוחניות. ככל שיש צורך ממשי יש להתייעץ באופן פרטני, אבל בגדול, אם אפשר ללמוד בארץ, אז למה בחו"ל…