הוסיף נזק לרכב

שאלה:

היה לי פגיעה קודמת בפגוש האחורי ברכב, וכעת נהג נוסף פגע בפגוש האחורי והגדיל את הנזק.
האם על פי דין תורה הוא חייב לשלם את כול הנזק ? להודיע לביטוח ? או אחר …

תשובה:

שלום וברכה,

המזיק חייב לשלם רק את המחיר של החפץ שהיה שווה לפני הנזק. ולכן אם הייתה מכה בפגוש והמזיק הוסיף לנזק עליו לשלם מה שהוסיף. ואם יש עלות תיקון ישלם כחצי מתיקון הנזק. ובמקרה כזה אם רוצה לגבות מהביטוח של המזיק יש להודיע לביטוח שהיה כבר נזק ברכב והפוגע החמיר את הנזק, ואסור לגבות את כל הנזק מהביטוח.

בהצלחה.