ניתוח לילד בתשעת הימים

שאלה:

שלום רב, לבני בן ה-3 נקבע ניתוח בגין עקמת בפין לתאריך ה' באב (תשעת הימים). לצערי אין תאריכים קרובים יותר ואם נאלץ לדחות את הניתוח, זה יהיה רק בחשון. לאור הנתונים, אודה לעמדתכם החכמה האם כדאי לדחות את הניתוח? תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

ככלל, אם אין דחיפות לבצע את הניתוח בימים אלו עדיף לדחותו לאחר תשעה באב. אבל אם הדבר מפריע לילד ואין תור קרוב, אפשר לעשות, אני מבין שמדובר בניתוח פשוט יחסית ולא משהו שיש בו סכנה.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה.

מקורות:

קובץ מבית לוי עמ' כ"ה וספר שלמי מועד פרק צ' בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל.