נדר שאם יעשן יתן צדקה

שאלה:

שלום לרב
מאז קטנותי החלטתי שאני לא מעשן כלל
ואפילו קיבלתי על עצמי שאם אעשן אתן 200 שח לצדקה
כיום אני מעוניין כן לעשן(באופן שאינו מסכן את הבריאות חלילה)
האם צריך לעשות התרת נדרים?
ואם כן כיצד עושים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם קיבלת על עצמך כזה דבר הרי שי כאן נדר, וזה נדר שקשה להתירו, כי אני לא רואה נימוק מספק, הרי העישון מסוכן לבריאות, אתה לא מכור לעישון כךף שאין כאן איזו שעת הדחק, להתרת נדר צריך איזה פתח – נימוק, תתייעץ עם רב מומי, בעיני אין כאן אפשרות להתרה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ואם הוא קיבל בלב שאם הוא יעשן יתן צדקה זה לא כמו שאדם התחייב צדקה בליבו שזכור לי שזה מחייב אותו או שאני טועה? תודה!!

  2. הנדר הה לא נחשב נדר לצדקה, אלא נדר שלא יעשן ואם יעשן יקבל קנס לתת לצדקה, אולי זה קצת תלוי באיזה אופן זה נאמר, אבל ניתן לפרש דבריו כך לכאורה.