קביעות סעודה על בייגלך

שאלה:

אם אדם אכל מלא שקיות של בייגלה, עד שהגיע לשיעור ארבע כביצים. צריך לברך ברכהמ"ז?

תשובה:

שלום וברכה

אכן געת כאן בשאלתך באחת הסוגיות העמומות בענין קביעות סעודה, שכן יש לנו כלל שדבר שאין לו תואר לחם אין בו קביעות סעודה. בפשטות תואר לחם פירושו שיש בלילה עבה וקרימת פנים ולפי זה גם בייגלך כאלו יש להם תואר לחם וכן דעת הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב, אמנם יש שהעלו שאין לזה תואר לחם כי זה דק וקטן, ראה ס' שערי הברכה פרק טז הערה קכז מכמה אחרונים, וראה קונטרס משנה ברכה עמ' קי מכמה מפוסקי זמנינו, לכן הפשטות שי בזה קביעות סעודה אבל מכלל ספק לא יצא.