בעל סיעודי מי צריך לטפל בו?

שאלה:

במצב של אלמן החי עם ידועה בציבור עם הסכם חיים משותפים, מי לפי ההלכה אמור לקבל החלטות רפואיות ופיננסיות אודותיו כשהוא במצב סיעודי? הידועה בציבור או הילדים?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אשה לא חייבת להוציא דמי ריפוי על חשבונה. בעל חייב לרפאות את אשתו אבל לא אשה את בעלה. כמו כן הבנים לא חייבים להוציא ממונם לרפא את אביו, שחיוב כיבוד אב רק מממון האב ולא ממון הילדים.

כאשר הבעל סיעודי וצריך הוצאות ריפוי יש לרפא אותו מנכסיו, ולכן אם יש לו כסף/דירה או כל נכס מוצאים מהנכסים ומרפאים וסועדים אותו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מסתבר שהילדים כיון שמצוות כיבוד אב מוטל עליהם והם חייבים לטפל בו, וגם הם אמורים להחליט על ההוצאות של כספי האב כיון שהם אמורים לרשת אותו.