מסך שנשבר עקב טלטולו

שאלה:

שכרנו מסך פלזמה וקיבלנו אותו ללא קופסה וקלקר שמגן עליו, היינו צריכים לסחוב את המסך לעיר אחרת ובטלטולי הדרך נשבר המסך, אציין שזאת הפעם הראשונה שאני שוכר כזה דבר כך שלא הייתי בקי בדבר זה ואם הייתי יודע שהוא כ"כ שביר הייתי דורש שיהיה ארוז בצורה מוגנת כפי שמקובל בד"כ בהשכרות, ושאלתי האם אני מחוייב לשלם על הנזק, וכמה?

תשובה:

שלום וברכה,

מאוד קשה לענות על שאלה זו. איך נשבר בטלטולי הדרכים, האם הניח בתוך מטען של רכב או שהחזיק בידיים. האם השוכר עשה מעשה חריג בזמן הנסיעה או לא. האם כל שוכר מקבל את המסך בצורה כזו.

הכלל אם השוכר הניח במקום שמור ולא עשה מעשה חריג, והמשכיר לא ארז לו את המסך בצורה טובה, הרי זה אונס ופטור. אבל אם לא הניח את המסך במקום שמור, ובמשך הנסיעה שבר, או שהניח חפצים כבדים, חייב השוכר.

במקרה שהשוכר פטור מטענת אונס יצטרך להישבע שלא עשה פעולה חריגה ולא פשע בשמירה, וכיון שלא משביעים היום יצטרך לשלם כשליש ממחיר המסך.

במקרה שפשע וחייב לשלם, השוכר יצטרך לשלם מחיר של מסך משומש שמיועד להשכרה.

בהצלחה.