הטבת חלום בברכת כהנים

שאלה:

שלום. האם אדם שרוצה לומר נוסח הטבת חלום בברכת כהנים, יכולה לומר את זה ממש גם כשהכהנים אומרים את הפסוקים או רק בזמן שהחזן מקריא להם? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בסידורים נאמר לומר זאת בין הברכות, וזה יותר שייך בחגים שהכהנים מנגנים באמירת שלום כדי שהציבור יוכל לומר את זה או את היהי רצון שבס' שערי ציון, לא כל כך שייך ביום רגיל. אני לכשלעצמי עשיתי זאת פעם, ופשוט אמרתי מיד לאחר סיום הברכה, בעוד החזן אומר שים שלום.