גילוח במכונת תספורת

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול לגבי עניין פאת זקנך
יש לי זקן שהוא קצר זקן זיפים כזה ועכשיו אחת לחודש וחצי אני מקצר אותו לא מוריד לגמרי אלא מקצר ועכשיו אני מנסה להבין כדי לא לעבור חלילה על איסור פאת זקנך ואני לא יודע איך בדיוק אני אמור להגיד לספר לעשות את הזקן כדי שלא יקרה איסור שוב חשוב לי להדגיש שאני לא מוריד את כל הזקן כמובן שלא מסדר צורה עם תער אלא רק במכונת תספורת שהיא ללא המסרקים שמתלבשים על המכונה אז השאלה היא האם מותר לקצץ זקן במכונת תספורת שהיא כנראה לא כשרה ושהיא ללא המסרק שמתלבש עליה או שהאם חייב עם המסרקים עד איזה אורך מותר להשאיר שיער בזקן האם בכלל מותר לקצץ עם המכונה את הזקן

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יש בנושא זה שני ענינים, את מקום הפיאות, שזה עד העצם שמחברת את הלסת עם הגולגולת די באמצע האוזן, יש להשאיר אורך של 5 מ"מ. שם אין לגעת עם המכונה בלי המסרק המתאים. מעבר לכך, אזי בזה יש הבדל בין סוגי המכונות השונות ואסביר: כאשר אתה מגלח את הזקן בהחזקה רגילה של המכונה, אין בעיה בכל מקרה, אבל כאשר אתה הופך את המכונה [לפעמים נוח יותר בפינות מסוימות להחזיק הפוך] זה תלוי: כאשר הסכינים העליון והתחתון שוים, אסור להפוך כך את המכונה, אבל כאשר הסכין העליון קצר בשני מ"מ מהתחתון – מותר.