לתת פרס למי שלא זכאי?

שאלה:

בישיבה בה אני חלק מהצוות,
התקיים מבצע, בו הובטח שכל מי שיסיים את זמן חורף מתוך התמדה גדולה, יזכה להשתתף באירוע נחשק באמצע הקיץ.

למעשה, למעלה 75 % מהבחורים עמדו בתנאי המבצע, וע"כ הוחלט לקיים את האירוע ולאפשאר לכל בני הישיבה להשתתף.

חלק מהצוות טען בלהט כי אין זה הוגן, שהלא ההרגשה היא שדין שווה לאלו שעמלו והתאמצו ולאלו שהתעצלו…

וחלק אחר מצוות הישיבה טוען לעומתם:
אילו היו מעטים שזכאים, היה אירוע עבורם בלבד. משמדובר ברוב הבחורים,
האירוע מתקיים בזכות אלו שהתאמצו,
אך אל להם להיות צרי עין בחבריהם שנטפלו להם, ושזכו מן ההפקר בזכותם.

הצדק עם מי?

תשובה:

שלום וברכה

אני הייתי עושה לכל בני הישיבה, אבל עושה משהו מיוחד קטן עבור אלו שעשו את המבצע והתאמצו, וגם מדגיש כיצד הכל בזכותם. תחשוב מה ההרגשה של אותו מיעוט שלא עשה, במיוחד שיש מהם כאלו שמן הסתם אינם מסוגלים… כאשר מיעוט עושים – הכל בסדר, אבל כשרוב החברים נוסעים להשאיר מיעוט עלוב ומסכן, לא עושים דבר כזה לפי דעתי.

תצליחו!