לשון הרע בפורמים

שאלה:

האם מותר לשאול בפורום על איכות של חנות ,קבלן וכיו"ב פלוני ,באופן שכל אחד כמובן יכול לכתוב ככל העולה על רוחו ,ואם לא ,האם מותר באופן שמבקש לענות לו אישית בכתובת מייל מסויימת. (אשמח למקור) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כפי שמבואר לכל אורך ספר חפץ חיים, התנאי הבסיסי בלשון הרע לתועלת הוא שהדברים יאמרו רק לתועלת ובלי הפרזה ובלי גרימת נזק שאין בו צורך לתועלת, לכן אינני רואה מקום לבקשת לשון הרע פומבית [אדם שסבור שחנות מסויימת נוהגת בחוסר הגינות יכול לפרסם זאת כי אין לו דרך אחרת להגיע לניזוקים הפוטנציאלים, אבל כאן זה הרי מקרה הפוך של בקשת לשון הרע], אבל אם תוכל לבקש שישיבו לך פרטי בלבד, זה בסדר, רק קח את הדברים בערבון מוגבל. כמו כן אם אנשים לא יגיבו כךואתה יודע לפי אופי הפורום שהם פשוט יכתבו פומבי אינני יודע אם הדבר מותר..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב כתב "בקשת לשון הרע" למרות שהמבקש רוצה אינפורמציה וייתכן שהיא תהיה חיובית דהיינו מבקש חוות דעת על עסק פלוני , תודה.