להתיישב לצורך קריאת שמע

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בבית הכנסת שלנו, מתפללים ערבית מבעוד יום, וישר אחרי עלינו לשבח חוזרים על קריאת שמע.
השאלה היא, בגלל שאני במצב של עמידה, האם יותר לי לשבתעל מנת לכוון יותר טוב, או שיש לחוש למרן השו"ע סימן ס"ג סעיף ב ובמשנ"ב סק"ז.

ראיתי את הרב שם[רב גדול] שהוא יושב. האם יש לנו על מה לסמוך, או שעליי להישאר על עומדי?

תודה

תשובה:

במשנה ברורה שם ס"ק ה כתב שגם כאשר הכוונה בישיבה שלו היא לעורר את הכוונה, גם לא יעשה זאת, אבל נראה שאם יושב על דעת להמשיך גם לשבת וללמוד וכדומה וניכר שאינו יושב בשביל זה – מותר.