מצאתי כסף בסופר גדול

שאלה:

מצאתי שטר של 200 ש"ח על הרצפה בסופר גדול. השארתי את הפרטים שלי בקופה הראשית במקרה שמישהו יבוא לדווח שנאבד לו כסף בחנות. האם עלי להחזיר את זה אם זה ואיזה סימנים עלי לדרוש?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה שטר כסף שנמצא מותר למוצא לקחתו כדין אבדה שאין בה סימן ששייך למוצא. טוב עשית לפנים משורת הדין שהשארת פרטים בקופה ראשית. אם יפנה אדם ויאמר שהכסף שלו יש לשאול אותו אם הכסף היה בשטר אחד או בשני שטרות כדי לבחון קצת את המאבד ואז להחזיר לו. אולם כאמור שכל זה הוא לפנים משורת הדין.

בהצלחה.