תפילות בבית הנפטר

שאלה:

שלום,
נכון אחרי כמה שנים מהפטירה אין עניין שהאבלים יתפללו בבית הנפטר בליל שבת? עדיף בית כנסת בגלל כל המעלות שיש שם.
ב. באזכרה עצמה אפשר בבית האבל? (ביום שנה – אחרי כמה שנים לאו דוקא שנה ראשונה)

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי מתפללים בבית הכנסת, יש מעלה גדולה לתפילה שם כמבואר בשו"ע בסי' צ. תאר לך שכל אדם שנפטר לו מישהו יארגן מנין בבית, מי יהיה בבית הכנסת?…

2. אינני רואה לכך טעם, אבל מותר באופן חד פעמי כזה לארגן מנים בבית הנפטר.

שבת שלום.