שום באינו בן יומו

שאלה:

שלום,
שן שום נפל בטעות לתוך סיר בשרי(שאינו בן יומו), בזמן שטיגנו בו בצל(הבצל כבר היה לא חריף).
כחמש שניות אחר כך השום הוצא מהסיר, ונחתך על קרש חיתוך וסכין(שניהם פרווה).
מה הדין של הכלים הפרווה?

תשובה:

אני מבין שהבצל היה פרווה, ואם כן אין בעיה, הכלל הוא שכאשר הדבר החריף מעורב במאכל אחר הולכים לפי הרוב, וזה לא נקרא שהתבשל כאן דבר חריף. מה גם שמן הסתם עוד לא הספיק להתחמם. הכל פרווה בכל מקרה ומעוד כמה סיבות שמחמת השבת המתקרבת אני נאלץ כרגע לקצר.

שבת שלום.