הגעת תומכת לידה בשבת

שאלה:

הכורעת ללדת בשבת וחולה שיש בו סכנה המבקשים שגם הבעל וגם האמא או ששני אנשים יסעו עמה לבית החולים בשבת האם זה מותר לכתחילה /בדיעבד/
היש הבדל בין יולדת לחולה שיש בו סכנה?

תשובה:

שלום רב

אשה שמרגישה צורך בתומכת לידה מסוג זה או אחר ומרגישה שזה נותן לה רוגע בלידה ובלי זה היא חוששת ולחוצה, יש להקל שאותה תומכת תבוא איתה ללידה בשבת. כמובן אם יש אפשרות לנסוע עם נהג גוי חובה לעשות זאת, לגבי התשלום לפי האפשרות, אם אפשר אחרי שבת עדיף. אבל חובה לדעת, זה רק אם היא בלחץ וזקוקה לכך, אם סתם נעים לה יותר שהאמא נמצא אבל ככלל היא סומכת על האחיות וכו', אין להתיר, ולכן מה שהיא רוצה גם בעל וגם אמא זה כבר אין להתיר כי זה כבר רק בשביל הנעימות….

אין הבדל בין יולדת לחולה אחר שיש בו סכנה, אלא שזה שכיח רק כאשר הוא עובר טיפול רפואי מעורר חשש כמו ניתוח, לא סתם כששוכב בבית חולים..

לידה קלה ובבריאות!

שבת שלום.

מקורות:

ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה בחולה שיש בו סכנה מצד אחד קיל יותר שלא מצרכינן לעשות שינוי /ע"י גוי עכ"פ לשו"ע ולט"ז בשונה מיולדת שצריך לעשות הכל בשינוי כיוון שזה דבר טבעי ואין א' מאלף מתה וכו'

    ומצד שני בחולה שיב"ס לכאורה לא יהיה היתר להביא מלווים יותר ממה שצריך בשונה מיולדת שהקילו כדי שלא תיטרף עליה דעתה

  2. כפי שכתבתי גם בחולה שיש בו סכנה אם הוא עובר הליך מסויים רפואי כמו ניתוח קיים אותו חשש שמא תטרף דעתו והכל לפי הענין.