ביטול צובר גז

שאלה:

שלום וברכה

בפרויקט של כ 60 דירות עם יונקרס-גז לחימום שמו 2 צוברי גז במקומות שסומנו מראש במפרט הטכני של התוכניות.
התקן בנייה מחייב להתרחק מספר מטרים מצובר גז.
שכן שרצה לבנות פנה בעבר לחברה בבקשה שהיות שמאוד יקר לחמם ביונקרס-גז אז רוב הדיירים לא משתמשים ביונקרס לחימום הבית שיבדקו אם לפי הצריכה בפועל ניתן להסתפק בצובר אחד בלבד ולבטל את הצובר השני. החברה ענתה שלמרות שלפי הצריכה כעת ניתן אולי להסתפק בצובר אחד אך היות שלכל דירה יש יונקרס-גז אז חייבים להשאיר את האפשרות שכולם יוכלו להשתמש ביונקרס-גז וצובר אחד לא יספיק.
כעת הגיע שכן חדש שהוא עסקן ויודע להזיז דברים ופנה לחברת גז ובדרך פלא חברת הגז הוציאו את הצובר.
לשכנים ששאלו מהשכן החדש לפשר הדברים הוא ענה שחברת הגז אמר שמספיק צובר אחד.
יש עוד נזק אפשרי, כשהיה 2 צוברים היה צריך רב מ 30 בכדי להחליף חברת גז וכשיש רק צובר אחד צריך רוב של 60.

יש דיירים שחוששים ודורשים מהשכן:
1. לא להתקרב בבנייה למקום המיועד לצובר ולהתרחק ממנו כפי שהתקן מחייב להתרחק מצובר גז.
2. שישלם עלות החזרת הצובר.

האם צודקות החששות והדרישות של הדיירים והשכן חייב להרחיק את הבנייה ולדאוג/לשלם את החזרת הצובר? והאם הסכמת הרוב יעזור לשכן?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה הזו היא לא שאלה של צד אחד. צריך לשמוע את הצדדים כדי להחליט. עליכם לגשת לדיון בבית דין. מסתבר שבמקרה כזה בית דין יצטרך חוות דעת מקצועית כדי שיקבע אם דרוש שני צוברי גז או מספיק אחד. אם חוות דעת מקצועית תקבע שצרים שניים לא יועיל דעת רוב כדי לבטל את הצובר השני. אם חוות דעת מקצועית תחליט שמספיק צובר אחד והשני לא הכרחי יקבעו את הנושא לפי הרוב.

כמו כן לגבי הרחקת בנייה מהצובר יהיה לפי חוות דעת מקצועית.

בהצלחה.