עליה לקבר בראש חודש

האם מותר בראש חודש אלול לעלות לבית העלמין ביום האזכרה שלאחר מספר שנים?

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא עולים לקבר בראש חודש כמובא בס' גשר החיים.

מקורות:

ילקוט יוסף אבילות מ,כו.

ובהליכות שלמה ג,א הערה 93 מובא שהגרש”ז אוירבאך זצ”ל נהג לעלות לקבר בראש חודש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשעת הצורך מקילים על פי סברא זו כפי שציינו פעמים רבות באתר, אבל בדרך כלל יש להקפיד על מנהג ארץ ישראל שלא לעלות כמובא בגשר החיים. אף שבשאר ימים שלא אומרים תחנון הקלו יותר, בראש חודש נהגו להחמיר.