פועל שגרם נזק ברכוש המשותף

שאלה:

שלום וברכה.
אני מתעסק בהובלה של דירות .
לפני כשנה הובלתי דירה בבניין שהפרוזדור קצת נמוך במהלך ההובלה אחד העובדים הרים ארון שפגע בברז קטן של כיבוי אש שתלוי בתיקרה והופעלה אזעקה והמון מים זרם מהתיקרה במשך רבע שעה בערך חיפשנו המון דרכים לסגור את המים ולא מצאנו עד שהגיע אחד מהעובדים בבנין וסגר את המים.
לאחר מכן פנו אליי מהבניין בטענה שנגרם נזק רב למעליות כתוצאה מהמים שנזלו.
האם אני אמור לשלם את הנזק???

תשובה:

שלום וברכה,

קבלן שמעסיק עובדים יש אופנים שחייב על הנזקים שלהם ויש אופנים שאינו חייב בנזקים כמפורט כאן. גם במקרה שחייב על הנזק החיוב הוא רק בנזק ישיר ולא בגרם נזק. ובמקרה שלכם שהמים חלחלו ואח"כ הזיקו הקבלן לא חייב לשלם על נזק עקיף. אולם בעל הבית שהביא את הקבלן הוא חייב מצד אחריות, ואחריות אין גבול וגם על נזק עקיף מתחייב, כיון שנושא אחריות על כל הפסד שיהיה בכניסת פועלים למשותף.

בהצלחה.