לשון הרע בקבוצת הדרכת הורים

שאלה:

אתמול בערב הייתי בקבוצת הדרכת הורים. המנחה ביקש מההורים להציף מקרים מהשטח. אחד ההורים שהוא שכן שלי סיפר על המצב המורכב של הבן שלו, שנחלש מבחינה רוחנית, רוצה לעזוב את הישיבה, רוצה אייפון וכן הלאה. מדובר במידע שלא ידעתי עליו.
חשוב להדגיש שהיה בדבר תועלת- כי המנחה לקח את המקרה הזה וממנו כולנו למדנו והוצאנו תובנות חשובות לחינוך הנערים והנערות שלנו.
האם עברתי על איסור שמיעת לשון הרע?
האם היה עליי לצאת?
האם עליי להעיר למדריך, שהוא אדם שומר תורה ומצוות, ולומר לו שלהבא ישים לב לכך?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם זה בנוי כך שכל אחד מייעץ מה שנראה לו והדיון פורה ומפרה בין כולם וזה מועיל יותר מאשר סתם יעוץ פרטי, אז זה בכלל לשון הרע לתועלת, אבל אם אין בכך תועלת לילד – לאב, וכל הרעיון הוא רק להמחיש לכם איך מחנכים את ילדיכם שלכם, זה בהחלט לשון הרע.