לשון הרע בזמן שיעור תורה

שאלה:

שלום , שמעתי שיעור של רב שתמיד אני שומעו ומרוצה משיעוריו, הפעם, נושא השיעור היה ברכות על מאכלים, ולצערי הרב שילב בבדיחות הדעת אמרות בסגנון "שלא לדבר שהמאכל הזה לא ראוי לבני אדם" כמה וכמה פעמים , לפעמים אף התייחס לחברה ספיציפית שמוכרת את המוצר, האם סוג זה של בדיחותא נחשב ללשון הרע והאם מותר לשמוע שיעור שמועבר באופן שכזה.
תודה!

תשובה:

לשון הרע על סוג של מאכל, זה לא לשון הרע, הרב לא אוהב גפילטע פיש ואדם אחר כן אוהב, ואפילו הוא מזכיר את שם החברה אבל כולם מבינים שאין הכוונה שהם לא יודעים לייצר את המוצר, הם עושים איכותי, אבל המוצר מצד עצמו לא אהוב על הרב שלא הורגל בו – זה לא לשון הרע. אבל אם הכוונה שהחברה הזו לא יודעת לייצר את המוצר הזה – זה לשון הרע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמו כן עלתה בדעתי עוד שאלה, אם אכן אין לשמוע את השיעור שהעלתי בשאלתי הראשונה, האם מחוייב אדם לצאת באמצע מהשיעור? ומה לגבי מצב אין אפשרות "לשנות מהאמת באלגנטיות" ולומר שיצאתי לשירותים/למשהו דחוף, ולמעשה הרב מקפיד על כך , למשל אם זה שיעור כללי בישיבה.
    תודה