כעס ועצבים

שאלה:

מעל שנתיים אני נמצאת עם חברה לא טובה. מה שמאפיין את הנשים האלה- בעיקר עצבים, לשון הרע כוחנות ושליטה.
אי אפשר להתרחק כי עובדים יחד ומכניסות אותי למערבולת הכעס שלהן, מערבים אותי מאוד.
טבלתי בתוך זה למרות שהתרחקתי.
ועכשיו אני עם פתיל קצר ולשון הרע.
הבנתי שיש לי בעיה אחרי שאיחלתי למשהו למישהו משהו רע מאוד. ( ברור שלא יקרה לו כלום) בכיתי על זה, זה כואב לי.השחיתו לי את הראיה הטובה את החסד העמוק שהיה בי והעדינות. הייתי בת ישראל ועכשיו אני כמו בנות ישמעאל- צרה נוראה.
לא הייתי ככה. זה לא אופייני לי.
איך מתגברים על העצבים?איך חוזרים לשלווה ומידות טובות.
קיבלתי בבית תרבות יהודית .וכמה שניסיתי לשמור על עצמי, זה דבק בי, וזה לא יורד.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך, ההתגברות על הכעס היא עבודה עצמית ארוכה ויש לעשות אותה, אבל יש שלב ראשון בדרך להצלחה: אני קורא בשאלתך שמבחינתך בעצם כולם אשמים… האנשים סביבך את הכל בסדר איתך… אין דבר כזה. נכון שצריל להתרחק מחברה רעה, אבל בסופו של יום אדם חייב לקחת אחריות על עצמו ועל מעשיו. הכעס בא באיזה שהוא מקום מחוסר אמונה, אדם חושב שהשני עשה לו והשני לקח לו, הכל משמים והכל ביד ה', ככל שנתחזק באמונה הזו כך בעזרת ה' נתעלה יותר מעל כל המידות המעיקות.

בהצלחה רבה מאוד.