לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכנת סלט טונה בשבת

שאלה:

האם מותר לעשות סלט טונה עם מיינז בשבת לכאורה הוי בלילה עבה

תשובה:

שלום וברכה

יש שנהגו לעשות סלט זה בשבת בלא שום שינוי, מכח שתי סברות: א. כיון שזה לא מתגבל לגמרי, בהחלט ניכר עדיין מה הדג ומה הביצה וכו'. ב. משום שהכל ראוי לאכילה כבר קודם ואין כאן אלא תיקון אוכל בעלמא. ראה דיון על כך בביאור הלכה סי' שכא סעי' יד. וראה שמירת שבת כהלכתה מהדו' ישנה פרק ח הערה פא.

אמנם רבים נוהגים להחמיר בזה ולעשות שינוי בסדר הנתינה ובצורת הגיבול – לעשות שתי וערב, כך כתב למעשה בשמירת שבת כהלכתה שם סעיף כג. והמנהג הנכון הוא לעשות זאת מערב שבת.