הדבקת תחבושת הגיינית בשבת לפני השלכתה

שאלה:

האם מותר בשבת לגלגל ולעטוף תחבושת הגיינית לאחר השימוש בה לפני הזריקה לפח (חשוב שהיא תישאר ארוזה גם בפח)?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה נדבק על ידי הגלגול – מותר אבל ראוי להמנע, אם אין דבק – מותר בלי ספק.

מקורות:

בס' שמירת שבת כהלכתה פרק לה הערה סז בסופה כתב, שנראה שכיון שזורקים לאשפה זה נחשב קשר שאינו של קיימא ומותר, כי בעצם אין שום צורך שישאר. אמנם יש שנהגו להחמיר על עצמם בזה, ותבוא עליהם הברכה.