תשלום איזון לגג משותף

שאלה:

היה לי דירה בבנין מגורים ועל הבנין גג משותף לכל הדיירים לפי אחוזים של כ"א בבנין.
אחד הדיירים השתלט על הגג ללא קבלת רשות מהדיירים ובנה שם כמה דירות ומכר והשכיר ככל העולה על רוחו, ולא הספקתי עד היום להעמידו במשפט בביד"צ , ובתוך כך מכרתי הדירה שלי מסיבות שונות, ולא התניתי עם הקונה שאני משאיר לי את הזכות לתבוע את הבונה הנ"ל לד"ת, האם אני עדיין זכאי לכך, או שהפסדתי את זכותי בזה ?
ואת"ל שהפסדתי האם זכות זה (של תביעה) עבר באופן אוטומטית להקונה או שהבונה זכה בו מן ההפקר?
בברכה מרובה ובברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

יש מקום גדול לתבוע אותו לדין תורה על השתלטותו על גג המשותף. התביעה על עצם ההשתלטות וגם על על התשלום של השכירות שהרוויח מהגג המשותף שאמור להתחלק בין כל הדיירים.

המוכר יכול לתבוע אותו על תשלומי שכירות שהרוויח מהגג המשותף. והקונה יכול לתבוע אותו על הגג שעובר לידו בשעת קניית הדירה וכן ועל השכירות מעת המכירה והילך.

בהצלחה.

מקורות:

השתיקה ששתקו השכנים לא מקנה לו את הגג המשותף, גם אם לא היה גילוי דעת שרוצים לתבוע אותו אין השתיקה כמחילה ויכולים לטעון שאין וויתור על הגג ורוצים לתבוע אותו על הגג.