פירסום סיפור מוסר

שאלה:

שלום רב
אני גרה בחול
אני כמו מנטורית ויועצת חינוך
אני מעלה אצלי בסטטוס סיפורים שנשים מספרות לי שקורה עם הבנות שלהם בבית הספר כמו חרם או יחס מזלזל של מורים ואני נותנת פתרון
כדי שנשים נוספות ובנות יוכלו לדעת להתמודד עם מיקרים כאלה
עכשיו מי שגר לידי יכול להבין על איזה בית ספר מדובר למרות שאני לא אומרת את שם המקום

הבית ספר איים עלי וחייב אותי להפסיק לפרסם את תכנים שלי שיכולים לרמוז על ההתנהלות הכושלת שלהם

האם מין הדין הם יכולים לחייב אותי להפסיק לפרסם תכנים של חינוך ותשובות לשאלות וסיפורים שקוראים בבית הספר שלהם למרות שאני בחיים לא אומרת איזה בית ספר זה
שמא אנשים יבינו שזה מדובר בבית הספר שלהם?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש חשש שהקוראים יבינו במי מדובר יש בפירסום הסיפור משום איסור לשון הרע. ולכן אסור לפרסם סיפורים כאלו בפרט כשמדובר בתוך קהילה בחו"ל שמיד מבינים במי מדובר ועלול ליצור הרס בקיהילה. ולכן חובה להימנע מהפצת סיפורים כאלו. ובודאי שהבית הספר יכולים לאסור עלייך לפרסם את הדברים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מרוב נחיצות לצורך אמיתי בעזרה ועצה, השאלה איך על פי תורתנו הקדושה ניתן לנסות ליעץ ולהועיל ההסתגלות הראויה שבעזר ד' יוביל לתושיה?

  2. לא ממש הבנתי את תגובתך. למעשה אפשר לשנות פרטים למשל לומר בפירוש שזו שאלה שהגיעה מלוס אנג'לס וכדומה, ואם זה באמת יעשה נכון באופן שאין חשש נזק – מותר.