שאיבת חלב בשבת

שאלה:

שלום וברכה
הבת שלי (בת 4 וחצי חודשים) אוכלת רק חלב אם, לפעמים בהנקה ולפעמים ע"י שאיבה, השאלה האם בשבת מותר לשאוב?
נ.ב. ישנם זמנים בהם היא לא מסכימה לינוק ואישתי שואבת ואז היא אוכלת. במידה ואסור מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל לשאוב חלב אם מותר רק במקרה שזה מוגדר פיקוח נפש, לכן לא הבנתי בדיוק מה המצב, למה היא אוכלת רק חלב אם, ניסיתם תחליפים והיא לא רוצה או לא מעכלת או שכלל לא ניסיתם? למה לפעמים היא לא יונקת, כי היא לא מרגישה כל כך נצרכת, או בגלל שיש לה קושי מסויים בפעולת היניקה? צריך לדעת בדיוק את כל הפרטים כדי להבין האם מותר לחלל שבת לצורך האכלתה.

רוב נחת ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    ניסינו סימילאק אבל היא לא מסכימה.
    בלילה היא יונקת ולא אוכלת מבקבוק, אבל ביום היא לא מסכימה לינוק בכלל!!! רק חלב אם מבקבוק.
    תודה רבה

  2. לכאורה נראה שמותר לשאוב [ועדיף לשים על שעון שבת משאבה חשמלית לזמנים מסויימים ואז לשאוב כשהיא פועלת מאליה, שזה פחות חילול שבת ממשאבה ידנית שכל לחיצה היא פעולת איסור]. אבל כדאי לשאול עוד רב, אולי תהיה לו עוד עצה.