"יהי רצון" של קרבנות בשחרית חול ושבת ושאלת זמני תפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בקטע של קורבנות בסידור 'כלילת יופי' (נוסח אשכנז) רשומה הכוונה הבאה לפני ה"יהי רצון":

"בשבת ויום טוב אין אומרים זה, וכן בכולם."

האם הכוונה רק לחלקי ה"יהי רצון" של כל קורבן וקורבן או לכל טקסט הקורבנות למעט "קרבן התמיד" והפיטום?

עד היום בשבת רק פסחתי על ה"יהי רצון" של כל קרבן וקרבן אך אמרתי את כל רצף הקורבנות.

שאלה נוספת,

בחלק מלוחות הזמנים של תפילות בבתי הכנסת רשום:

"שחרית – הודו (לדוגמה, שעה 07:30)"
"מנחה -אשרי (לדוגמה, שעה 13:30)"

מה הכוונה בכך? שבשעה זו מתחילים במניין השחרית מ"הודו לאל" ובמנחה מ"אשרי יושבי ביתך"? ואת כל הקטעים שלפני פשוט אומרים ביחיד?

תודה הרב

תשובה:

שלום וברכה

1. רק היהי רצון לא אומרים בשבת את עצם הפרשיות אומרים.

2. נכון, זו בדיוק הכוונה שתהיה מאורגן מראש לכך שכל מה שלפני כן אומרים קודם.

צהריים מבורכים.