התרת נדרים – פירוט הנדר

שאלה:

שלום וברכה
המפר את נדרו צריך לפרט את הנדר, האם צריך לפרט ממש או שלא, המקרה הוא: נדרתי שאם אכשל בעבירה מסוימת (שהיה קשה לי להקפיד עליה), אשלם סכום לצדקה, ואני רוצה להפר את הנדר, האם חייבים לפרט מה היה העבירה?
תודה

תשובה:

הרעיון של פירוט הנדר הוא כדי לאפשר לדיינים למצוא נימוק נכון וראוי להתרה. התרת נדרים אינה הוקוס פוקוס. סביר שהנימוק יהיה תלוי ברמת העבירה והשכיחות להכשל בה וכו', ויקשה עליהם למצוא נימוק מתאים בלי המידע הזה. אבל די בכך שאחד הדיינים יודע, ולא צריך ללכת בפני דיינים שמכירים, וניתן לשאול את הדיין בשעת מעשה האם זה נצרך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אדם קיבל על עצמו בנדר ,שאם יכשל יהיה בתענית מס' שעות
    ובפירוט הוא אמר בטעות ,שקיבל קונם אכילה כמה שעות
    האם יש חיסרון שלא פירט מדוייק ?
    תודה ובשורות טובות.