קבלן שמפר את החוזה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
חתמתי 3 הסכמים עם קבלן גוי עבודה אחת ביצע עבודה שנייה התחרט לא רוצה אומאר שלא משתלם לו ,עבודה שלישית רוצה לעשות האם לי מותר לבטל ולהגיד לו שאני לא מעוניין בדיוק כמו שהוא עשה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם שלושת החוזים הם חוזה אחד, והקבלן ביטל חוזה אחד כל החוזה בטל ואין לו זכות לגשת לעבודה השלישית אם לא מקיים את כל החוזה.

גם אם מדובר בשלושה חוזים, אם הקבלן מבטל חוזה אחד, באפשרותך למנוע ממנו את החוזה השלישי אא"כ יקיים את החוזה השני, וכדין עביד איניש דינא לנפשיה שמונע ממנו חוזה אחד כדי שלא יפר לו חוזה אחר.

בהצלחה.